Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare
Cum ii invatam pe copii denumirile alimentelor in limba engleza  

Pentru a avea succes in invatarea catorva cuvinte referitoare la mancare, incepeti cu ceva ce le place. Personal, imi incep lectiile intrebandu-i pe ei care este mancarea lor favorita, tocmai pentru ca asa gasesc primele cinci cuvinte: ice cream (inghetata), pizza, milk(lapte), bread (paine) si water (apa). Cand deja intram in detalii isi mai amintesc si de cate un fruct, de obicei banana sau apple (mar), dupa care se gandesc la sucul de mere cu morcov si ma inteaba cum se spune la morcovi (carrot).

1. Recomand asimilarea unui numar limitat de cuvinte pentru inceput, deci in primul rand repetati impreuna aceste cuvinte ori de cate ori sunteti la masa si el consuma acea mancare, asigurandu-va ca pronunta corect. Primul lucru pe care poti face este sa gasesti magneti de frigider cu respectivele alimente sau poze pe care sa le prinzi pe frigider cu diversi alti magneti. Deseneaza cu markerul pe o hartie o fata zambitoare si una trista, umand sa puneti fiecare mancare invatata sub una sau celalalta dintre fetele desenate, in functie de ce ii place sau nu sa manance. Dupa ce suceste si invarteste el categoriile de pe frigider, poti sa introduci un element nou de vocabular, I LIKE sau I DON’T LIKE, in functie de ce ii place sau nu ii place. 

2. Este un bun moment sa incepeti sa ii invatati si care este mancarea sanatoasa si care e cea nesanatoasa
: tot pe frigider puteti sa asezati pe doua coloane fructe, legume, lapte, cereale, supa, etc, iar pe cealalta pizza, hotdog, cartofi prajiti, explicandu-i ca unele sunt bune si sanatoase, pe cand celelalte sunt gustoase, dar nesanatoase.

3. Un alt exercitiu util ar putea fi pur si simplu sa aveti cinci dintre elementele invatate intr-un cos acoperit cu o esarfa. Copilul va alege ceva din cos si poti sa il intrebi: “Is it an apple? Is it a carrot?” La inceput, el va auzi cuvintele noi, urmand ca mai apoi sa ajunga sa puna el aceasta intrebare, dupa ce le stie bine. Poti sa il legi la ochi si sa il lasi sa ghiceasca ce ai pus in cos. 

4. De fiecare data cand gatesti, spune-i macar trei dintre ingrediente in engleza. E usor, de exemplu, daca faci o omleta, sa ii ziceti eggs (oua), cheese (branza) si milk (lapte). Roaga-l sa le deseneze separat si,  pana ii gatesti mancarea, sa termine desenul si sa spuna in engleza ce mananca, cu sintagma ”Yuuum! I like my omelette!”.  Dimineata, cei mici prefer cereale cu lapte, deci ”milk & cereals”, la pranz ”soup” (supa), iar in rest puteti sa ii invatati ”apple, banana, bread” sau ce alte mancaruri ii plac lui. 

5. De fiecare data cand mergeti la supermarket, roaga-l sa gaseasca cinci mancaruri pe care sa le numeasca in engleza. Daca le stie pe toate, primeste puncte pe care le ofera ca moneda de schimb atunci cand isi va dori ceva.

6. Foloseste magneti de frigider cu fructe si legume si schimba-le locul, intrebandu-l: ”Where is the bread?” Raspunsul poate fi ”Here is the bread”.  Partea amuzanta incepe cand le va ascunde el si te va intreba acelasi lucru. 

7. Nimic nu se invata mai usor decat cuvintele noi cu ajutorul unor cantecele
, prin urmare Youtube este o rezerva nelimitata si de mare ajutor. Pentru a intelege mai bine mancarea, va propun cantecelul http://www.youtube.com/watch?v=g9Pv1ijhK-o sau jocurile de pehttp://pbskids.org/sid/kitchenmagician.html. De altfel, Barney are multe episoade similare, iar copiilor le place sa invete engleza alaturi de un dinozaur roz.

Shakespeare School
Shakespeare School este centrul de invatare a limbii engleze din Bucuresti, recunoscut de Cambridge ESOL, care pregateste anual peste 1.200 de copii si tineri (4-25 ani). Cu trei sedii si o istorie de peste 10 ani, Shakespeare School se mandreste cu mii de cursanti care au facut performanta in limba engleza, in tara si in strainatate, dupa ce i-au urmat cursurile. Modul de predare interactiv, abordarea calda a profesorilor si masurarea lunara a rezultatelor definesc metoda Shakespeare School.
Centrul ofera cursuri anuale pentru fiecare varsta si nivel de performanta, cursuri de vara, tabere de engleza in tara si strainatate, cursuri pentru examenele Cambridge, TOEFL si IELTS, cluburi de conversatie cu profesor nativ si un program de mentoring pentru parinti.

Pentru mai multe detalii, viziteaza www.shakespeare-school.ro